Кафедра туризму провела І Всеукраїнську інтернет-конференцію

Спільно з управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації, управлінням освіти Луцької міської ради, управлінням туризму та промоції міста Луцької міської ради кафедра туризму Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» провела І Всеукраїнську науково-практичну інтернет-конференцію «Рекреаційно-туристичний потенціал регіонів України: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку».

Участь у конференції взяли понад 30 учасників із різних регіонів України, близького та далекого зарубіжжя. У матеріалах конференції висвітлювались питання розвитку туризму. Відзначалось, що туристична галузь може стати локомотивом у розвитку економіки України, шляхом виходу із кризи та засобом наповнення державного бюджету, а Поліський регіон позбавить гострих соціально-економічних проблем, пов’язаних із високою незайнятістю місцевого населення.

Дописувачі відзначали, що особливість існуючої дійсності в країні вимагає від держави рішучих та прагматичних дій у формуванні механізму раціонального та екологічно збалансованого використання природного та історико-культурного потенціалу для потреб туризму.

Автори тез звернули увагу на проблеми розвитку туристичної індустрії в Україні, відзначали, що питома вага виїзного туризму значно скоротилась, тому турагенції активно працюють на внутрішньому ринку, це у свою чергу вимагає нових підходів, певного рівня кадрового та рекламно-інформаційного забезпечення.

Дякуємо співорганізаторам та учасникам за цікаві та змістовні доповіді, що будуть опубліковані у збірці матеріалів І Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції й надіслані всім учасникам заходу.