Історична довідка

Луцький інститут розвитку людини Університету «Україна» створений 25 січня 2000 року та є єдиним на Волині вищим навчальним закладом інтегрованого типу відкритим для молоді з неоднаковим рівнем підготовки та станом здоров’я, який створює умови для навчання людей з особливими потребами, здобуття ними вищої освіти, тим самим дозволяючи зайняти гідне місце в суспільному житті.

 

Інститут пишається цілою плеядою чемпіонів

Ідеї, що були закладені в основу навчального закладу, а сьогодні зазначені у новому законодавстві та стосуються створення та забезпечення рівних умов доступу до вищої освіти, у тому числі забезпечення осіб з особливими освітніми потребами спеціальним навчально-реабілітаційним супроводом, вже дають вагомі результати. І особливо відчутні вони у сфері паралімпійського спорту. Інститут по праву пишається цілою плеядою чемпіонів. Серед них є чемпіони та призери паралімпійських та дефлімпійських ігор.

Так, на XII зимових Паралімпійських іграх 2018 року (м. Пхьончхан, Південна Корея) вихованка університету Юлія Батенкова-Бауман у складі національної паралімпійської команди України у змішаній естафеті (4×2,5 км) виборола золоту нагороду. За видатні спортивні досягнення Юлія нагороджена Орденом княгині Ольги ІІ та ІІІ ступенів.

Список переможців і призерів змагань найвищого рівня можна продовжити. Анатолій Шевчук – чемпіон Паралімпійських ігор з футболу – нагороджений орденом «За заслуги» ІІ і ІІІ ступенів. Юрій Костюк – орденом за заслуги ІІ і ІІІ ступенів. Юлія Солярук – чемпіонка Дефлімпійських ігор з волейболу –Орденом княгині Ольги ІІІ ступеню. Олександр Колодій – призер чемпіонатів Європи та чемпіон дефлімпійських ігор – орденом «За мужність». Ігор Литвиненко – призер паралімпійських ігор і чемпіон Європи з футболу – орденом «За заслуги» ІІІ ступеню.

Значний внесок у розвиток паралімпійського спорту також інших вихованців інституту – Світлани Гедіан, Максима Бондаренка, Анатолія Медведюка, Володимира Пустельника, Олександра Слюсаріва, Андрія Прищепи. І за цим всім підтримка і наполеглива робота потужного викладацького складу інституту.

Випускники стають кваліфікованими спеціалістами

Не лише своїми спортсменами пишається інститут. Кваліфіковані спеціалісти – випускники Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» сьогодні є конкурентноспроможними і працюють на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності. Cтуденти спеціальностей «Туризмознавство», «Фізична терапія, ерготерапія», «Спеціальна освіта» проходять практику у Польщі. А ті, хто проявив себе відмінно – отримують сертифікат сумісний зі стандартом Європейського союзу, який є доречним у майбутньому під час працевлаштування в Україні чи за кордоном.

Патріотичне виховання не менш важливе

В інституті дбають і про національно-патріотичне виховання, студенти беруть участь у різноманітних заходах, флешмобах, вони не байдужі до ситуації в державі. Назавжди в серцях викладачів та студентів інституту залишаться герої небесної сотні, щирі патріоти, націоналісти, серед них і студент спеціальності 4 курсу «Здоров’я людини» Василь Мойсей і випускник 2012 року спеціальності «Програмне забезпечення інформаційних систем» Сергій Байдовський.

 
 

Історія та література – у конкурсах та мистецьких зустрічах

У стінах університету постійно проводяться заходи, присвячені літературним чи історичним подіям. При цьому студенти не тільки беруть активну участь у них, а й виборюють призові місця.

 
 

У інституті підтримують випускників

В рамках співпраці Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» та Луцького міського центру зайнятості проводяться різнопланові заходи: ярмарки кар’єри, дні відкритих дверей Луцького міського центру зайнятості, семінари «Молодь на ринку праці», тренінги щодо пошуку роботи тощо.

Також функціонує «Центр розвитку кар’єри для студентської молоді», який дає практичні консультації та поради щодо працевлаштування студентів інституту.

 
 

Тож у складних умовах, які нині переживає наша держава, Луцький інститут розвитку людини Університету «Україна» не згортає своєї діяльності. Нові аудиторії, читальні зали чекають на студентське поповнення.

Навчають від молодшого спеціаліста до магістра

Спеціальності нового набору:

  • Спеціальна освіта (адаптивне фізичне виховання та фізична реабілітація);
  • Фізична терапія, ерготерапія (фізична реабілітація);
  • Інформаційна, бібліотечна та архівна справа;
  • Фінанси, банківська справа та страхування;
  • Комп’ютерна інженерія;
  • Соціальна робота;
  • Право;
  • Туризм.

Варто знати, що:

  • Інститут видає диплом державного зразка
  • У закладі гнучка система знижок в оплаті за навчання, для окремих категорій – можливе безкоштовне навчання.
  • Учасники бойових дій (АТО) можуть скористатись знижкою в оплаті – 50% від вартості
  • Можна паралельно навчатися за двома спеціальностями.
  • Студенти беруть участь у всеукраїнських, міжнародних творчих та наукових конкурсах.
  • Студенти проходять оздоровлення на базі “Петрівська слобода” у Карпатах.
  • Після закінчення – є можливість продовжити наукову роботу в аспірантурі.